Харчування

Дієта і як правильно харчуватися при шпорі п’яти

Дієта і як правильно харчуватися при шпорі п'яти

Небезпека п’яткової шпори в тому, що для усунення неприємних симптомів людина може почати захоплюватися знеболюючими. Анальгезирующие препарати здатні викликати звикання, може порушувати функціонування систем організму.

Шпора провокує порушення ходи. Через те, що людина неправильно розподіляє вагу тіла, можуть виникнути асиметрії, плоскостопість. На останніх стадіях патології біль посилюється настільки, що людині доводиться використовувати для пересування милиці.

Також лікарі попереджають, що п’яткова шпора здатна прогресувати і викликати запаморочення, непритомність від сильного болю. В результаті цього людина може отримувати серйозні травми. Тому патологію слід лікувати.

Чим корисна дієта

Медикаментозна терапія буде малоефективною, якщо хворий не стане дотримуватися дієти. П’яткова шпора утворюється внаслідок відкладення солей сечової кислоти. Вживання певних продуктів, відмова від шкідливої ​​їжі можуть допомогти збалансувати рівень кислот і лугів, наситити організм необхідними вітамінами і мінералами. В результаті прогресування патології призупиниться.

ГАРЯЧІ НОВИНИ:

Дієта і як правильно харчуватися при шпорі п'яти

Правильне харчування сприяє зменшенню вираженості больового синдрому, відновлення руху, одужанню.

Основні правила дієти

Щоб прискорити процес одужання, потрібно знати, як харчуватися при шпорі п’яти. Правила дієти наведені нижче:

  1. Вживати продукти, які виводять сечову кислоту (коріандр, кропива, цикорій).
  2. Обмежити присутність в раціоні насичених пуринів.
  3. Підвищити денний обсяг рідини, що випивається до трьох літрів. Допомагає вивести солі.
  4. Вживати продукти з діуретичними властивостями. Наприклад, добре очищають організм кавуни й огірки.
  5. Зменшити зміст споживаних жирів до 1 грама на кілограм ваги людини.
  6. Виключити з меню копчену, гостру, солону їжу.
  7. Готувати їжу на пару.
  8. Знизити споживання легко розщеплюються вуглеводів.
  9. Є продукти, які блокують активність кислот в організмі (зелений чай з молоком, шипшиновий відвар, лужна мінеральна вода).
  10. Приймати вітамінні комплекси.

Дієта і як правильно харчуватися при шпорі п'яти

Що можна їсти

Лікувальна дієта при шпорі п’яти дозволяє кушат ь такі продукти:

  • Редьку.
  • Житній хліб.
  • Мед.
  • Молочні продукти.
  • Огірки.
  • Висівковий хліб.
  • Нежирні сорти риби.
  • М’ясо індички, кролика, яловичину.
  • Горіхи.
  • Вершкове, рослинна олії.
  • Болгарський перець.
  • Сухофрукти.
  • Капусту.
  • Домашнє варення.
  • Кабачки.
  • Курячі яйця.
  • Крупи (крім вівсяної).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як правильно вибрати наколінники при артрозі?

Чого не можна їсти

Під забороною для людей з п’яткової шпорою повинні знаходитися такі продукти:

  • Кетчуп.
  • Рибні, м’ясні бульйони.
  • К лбаси.
  • Щавель.
  • Білі гриби.
  • Консерви.
  • Бобові.
  • Шпинат.
  • Сало.
  • Спиртні напої.
  • Редиска.
  • Соуси.
  • Печериці.
  • Бринза.
  • Майонез.

Також дієта передбачає зведення до мінімуму кількості споживаної харчової солі. Надлишок солі призводить до збільшення навантаження на нирки і підвищує концентрацію сечової кислоти.

ЦІКАВІ НОВИНИ:

Загрузка...

Приклад меню на день / тиждень

Людям з п’яткової шпорою дієтологи радять їсти не менше 5 разів на добу. Меню потрібно складати з урахуванням переліку заборонених і дозволених продуктів.

На сніданок рекомендуються такі страви:

  • Житній хліб з несолоним сиром і ромашковим настоєм.
  • жирний сир з йогуртом.
  • Омлет зі шпинатом.
  • Яблуко з шматочком твердого сиру.
  • Рисовий хліб із зеленим чаєм з медом.

Приклад страв для другого сніданку:

  1. Омлет з помідорами.
  2. Салат з капусти, яблук і моркви.
  3. Салат з буряка з чорносливом або родзинками, заправлений сметаною.
  4. Рисова каша з шматочками яблук, заправлений нна вершковим маслом.
  5. Стакан цитрусового фрешу.

Приблизний обід:

ДУЖЕ ВАЖЛИВО:

  • Пісний борщ.
  • Отварная тріска.
  • Рис з овочами.
  • Отварная грудка курки з шпинатом.
  • Рагу з моркви і кабачків.
  • Парові котлети з курки і гречаної каші.
  • Овочевий суп.

Полудень може містити такі страви:

  1. Кефір.
  2. грейпфрут.
  3. Несолодкий йогурт.
  4. Запечене яблуко.
  5. Овочі з сиром, запечені в духовці.
  6. Сирники з чорничним джемом .

На вечерю дієтологи радять вживати такі страви :

  • Відварені яйця пашот або всмятку .
  • Нежирна риба .
  • Приготовленная на пару індичка .
  • Кабачкова ікра .
  • 2 варені яйця і салат з капустою .
  • салат зі свіжої моркви і волоських горіх зі сметаною .
  • 150-200 мл зеленого чаю з галетним печивом .
  • 250 мл молока .

Перед сном рекомендується з’їдати банан ( яблуко ) .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як правильно лікується молочниця після і під час місячних?

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Загрузка...

Схожі статті

Імбир при подагрі: чи можна і як правильно приймати

Axel

Дієта і правильне харчування при ревматизмі

Lamaxima

Журавлина при подагрі: чи можна їсти і як правильно

Tanya

Холодець для суглобів і зв’язок: користь і застосування

Serega

Морепродукти і риба при подагрі: що можна, а чого не можна їсти

Undershmidtther

Гранат і гранатовий сік при подагрі — чи можна вживати?

Alex

Буряк при подагрі: чи можна їсти, користь і шкода

Pasha

Рис при подагрі — чи можна їсти?

Maria

Цикорій при подагрі — можна чи ні

Murcia

Залишити коментар