Харчування

Дієта при подагрі: таблиця продуктів, що можна і що не можна їсти

Дієта при подагрі: таблиця продуктів, що можна і що не можна їсти

Недотримання дієти призведе до почастішання нападів, а згодом до хронічної стадії захворювання, суглоби будуть постійно запалені, біль при цьому можна зняти тільки тимчасово за допомогою мазей і компресів.

Суворе дотримання дієти зменшить кількість нападів або зведе їх до нуля.

Таблиця заборонених і дозволених продуктів

Продукт Можна Не рекомендується у великих кількостях можна Хліб. Весь Борошняне. Батон, булочки, вермішель, кукурудзяні пластівці, лаваш, локшина, макарони, маца, млинці, вироби з пісочного тіста, печиво, сухарі, вироби з листкового тіста. Вироби з дріжджового тіста. Дріжджі будь-яких видів. Крупи. Ячмінь, овес, рис, пшениця. Гречка, вівсяні пластівці. Горохова, сочевична, нут, маш, долихос, квасоля. Овочі. Будь-які овочі в свіжому вигляді, квашена капуста. Солоні, мариновані овочі, перець. Фрукти. Будь-які фрукти в будь-якому вигляді. Солодке. Цукор. Тістечка, торти з кремами. Шоколад. Ягоди. Всі ягоди в будь-якому вигляді, крім зазначених далі. Малина, виноград, інжир. М’ясо. Яловичина, свинина. Баранина, ягня. Молочний теля. Риба. Вугор, ікра, минтай, тріска. Оселедець, короп, окунь. Шпроти, лосось, анчоус, сардини. Птах. Фазан, качка, гусак, індичка. Курятина. Яйце. Усе. Молочні продукти, молоко. Молоко, вершки, ряжанка, кефір, йогурт, сметана, сир, кумис, сир. Солоні, гострі сири. Рослинні жири. Усе. Тваринні жири. Сало, риб’ячий жир. Вершкове масло. Соуси. Усе. Супи, бульйони. Нежирні бульйони, овочеві супи. Курячий бульйон. Жирні супи, бульйони з додаванням субпродуктів. Закуски, копченості. Бутерброди з нежирної рибою або ікрою, чіпси, рулети з птиці, нарізка зі свинячого або яловичого м’яса крім далі перерахованих. Шинка. Напої. Соки, фреші, газованої води Чай, кава. Алкоголь. Весь. Субпродукти. Усе. Насіння Всі.

Дієта при подагрі: таблиця продуктів, що можна і що не можна їсти

Дієта при подагрі в період загострення

Період загострення найбільш небезпечний і вимагає дотримання найбільш суворої дієти для швидкого позбавлення болю. Чим суворіше буде харчування — тим швидше пройде період загострення.

При цій дієті вам слід не тільки виключити деякі страви зі свого раціону, але і включити обов’язкові продукти для швидкого одужання.

З уже скороченого раціону слід виключити такі продукти і страви як: чай, кава, курку і страви з неї, вершкове масло, оселедець, коропа, окуня, баранину, м’ясо ягняти, будь-які тістечка і торти на кремовій основі, гречку, вівсяні пластівці, кукурудзу, будь-які бобові, всі вироби з дріжджового тіста, копченості, солоності.

Вра чи рекомендують додати в раціон мінеральну воду, рідкі молочні продукти, сало, квашену капусту, і велика кількість фруктів. М’ясо слід вживати не більш двох-трьох разів на тиждень і з’їдати його не більше 200 грамів на добу.

Дієта при подагрі: таблиця продуктів, що можна і що не можна їсти

Білок рекомендується отримувати з варених яєць і сиру. У добу необхідно вживати два-три літри рідини. При дотриманні дієти і вживанні ліків зазначених лікарем загострення пройде через 10-14 днів.

ГАРЯЧІ НОВИНИ:

Приклади меню на день

Меню №1

Сніданок:

  • Молоко.
  • Рисова каша на молоці.
  • Яйце круто.
  • Салат зі свіжих овочів або квашеної капусти (квашена капуста прискорює розчинення кристалів сечової кислоти).

Другий сніданок:

  • Яблучний сік.

Обід:

  • Молочний суп.
  • 100-150 г відвареної або тушкованої яловичини.
  • Овочевий салат.
  • Ячменева каша.
  • склянка соку або молока.

Полудень:

  • Сир.

Вечеря:

  • Омлет.
  • Прісні тефтелі з свинини (100-50 грам).
  • Рисова каша.
  • Кефір.

Меню №2

сніданок:

  • Сирний салат.
  • Тости з арахісової пастою.
  • Стакан мінеральної води або молока.

Другий сніданок:

  • Томатний сік.

Обід:

  • Яловичий або свинячий стейк (100-150 грам) .
  • Картопляне пюре.
  • Овочевий суп.
  • Грецький салат.
  • Стакан мінеральної води.

Полудень:

  • Сир.

Вечеря:

  • Голубці з сві им або яловичим фаршем.

Однак таке меню можна включати лише 2-3 рази на тиждень.

Приклад меню на тиждень

понеділок

Сніданок:

  • Стакан молока.
  • Рисова каша.
  • Варене яйце.
  • Салат зі свіжих овочів або квашеної капусти.

Другий сніданок:

  • Сік.

Обід:

  • Молочний суп.
  • М’ясо качки на грилі.
  • Фруктовий салат.
  • Ячменева каша.
  • Склянка соку або молока.

Полудень:

  • Сир.

Вечеря:

  • Омлет.
  • Прісні тефтелі з свинини (100-50 грам).
  • Рисова каша.
  • Кефір.

вівторок

Сніданок:

  • Пшенична каша на молоці.
  • Тост з ікрою або арахісовим маслом.
  • Неміцний зелений чай з лимоном.

Полудень:

  • Стакан молока.

Обід:

ЦІКАВІ НОВИНИ:

Загрузка...
  • Нежирний бульйон.
  • Плов зі свининою.
  • Овочевий салат.
  • Яблучний сік.

Полудень:

  • Фруктовий йогурт низької жир ості.

Вечеря:

  • Тушкований минтай з овочами.
  • Смажені опеньки без солі.
  • Кефір .

середу

Сніданок:

  • Сирний салат.
  • Тости з арахісової пастою.
  • Стакан мінеральної води або молока.

Другий сніданок:

  • Апельсиновий фреш.

Обід:

  • Яловичий або свинячий стейк (100-150 грам).
  • Картопляне пюре.
  • Овочевий суп.
  • Фруктовий салат .
  • Стакан мінеральної води.

Полудень:

  • Сир з фруктами.

вечеря:

  • М’ясна запіканка.

четвер

Сніданок:

  • Сирники з джемом.
  • Овочевий салат.
  • Склянка соку або неміцний зелений чай.

Другий сніданок:

  • Настоянка шипшини.

Обід:

ДУЖЕ ВАЖЛИВО:

  • Рисовий суп.
  • Биточки зі свинини.
  • Овочеве рагу без перцю.
  • Сирний салат.
  • Стакан мінеральної води.

Полудень:

  • Нежирний йогурт.

Вечеря:

  • Яйця запечная в картоплі.
  • Салат зі свіжої капусти.
  • Банановий фреш.

п’ятницю

Сніданок:

  • Пшенична каша на молоці.
  • Варені яйця з грибним й начинкою (гриби опеньки).
  • Фруктовий салат.
  • Стакан молока або мінеральної води.

Другий сніданок:

  • Настоянка шипшини.

Обід:

  • Рагу з тушкованої яловичини.
  • Спагеті.
  • Грецький салат.
  • Стакан молока.

Полудень:

  • Йогурт низької жирності з ягодами.

Вечеря:

  • Тріска під соусом сметани овочів і пармезану.
  • Овочеве рагу з грибами.
  • Склянка соку.

Отже, дане меню досить повноцінно і відмінно замінює меню в межкрітіческой стадії.

tagt ags таблиця, продуктів, подагрі, не можна, можна, Дієта

Оцінити статтю
[Усього: 0 Середній: 0]

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Загрузка...

Схожі статті

Морепродукти і риба при подагрі: що можна, а чого не можна їсти

Undershmidtther

Виноград при подагрі — чи можна їсти, корисні властивості

Axel

Фрукти при подагрі: які можна їсти, а які ні

Scooby

Чи можна їсти квашену капусту при подагрі?

Lamaxima

Гарбуз при подагрі: корисні властивості та застосування

Andrey

Гранат і гранатовий сік при подагрі — чи можна вживати?

Alex

Журавлина при подагрі: чи можна їсти і як правильно

Tanya

Вплив кави на суглоби і кістки: корисні властивості та можливу шкоду

Serega

Рисова дієта при остеохондрозі: правила і чим корисна

Axel

Залишити коментар