Харчування

Гарбуз при подагрі: корисні властивості та застосування

Гарбуз при подагрі: корисні властивості та застосування

Особливо ефективний сік при лікуванні порушень в нирках, коли вони не справляються з належним висновком сечової кислоти з організму. В результаті нирки почнуть набагато активніше працювати і не з’явиться передумов для невеликих запалень.

Якщо необхідно позбутися від такого захворювання як подагра, то вам необхідно здорове і дієтичне харчування, до складу якого буде входити гарбуз. Включаючи її в щоденний раціон можна досягти помітного полегшення і зняття великої кількості неприємних симптомів.

ГАРЯЧІ НОВИНИ:

Існує досить багато різноманітних рецептів в які додається м’якоть плоду, завдяки цьому ви не тільки допоможете собі впоратися з подаргой, але і наповніть свій організм масою корисних компонентів , які допоможуть організму боротися з будь-якими патологіями.

Корисні властивості

Гарбуз — овоч, який на 85 відсотків складається з води. Крім того, в ній міститься значна кількість клітковини і пектину. Дані речовини беруть активну участь в роботі шлунка, а також кишечника, завдяки чому формується нормалізація перистальтики. Також формується абсорбуючий ефект завдяки волокнам.

Гарбуз при подагрі: корисні властивості та застосування

ЦІКАВІ НОВИНИ:

Загрузка...

В лікуванні подагри використовується значна кількість медикаментозних препаратів. Споживання забезпечить очистку від токсинів, алергенів, відновить нормальну структуру обмінних процесів, допоможе забезпечити швидке виведення кислоти, яка значно підвищується саме при розвитку подагри.

До складу гарбуза входить неймовірно значна кількість вітамінів і мікроелементів, що дозволяє отримати перспективи відновлення захисної функції організму, підвищити імунітет. У складі продукту містяться антиоксиданти, які дозволяють здійснити швидкий процес очищення організму від різних шкідливих речовин.

ДУЖЕ ВАЖЛИВО:

Регулярне вживання забезпечує стабільний сечогінний ефект. Разом з надлишками рідини виводяться і солі сечової кислоти. Разом з такими властивостями відбувається сприятливий вплив на вирівнювання артеріального тиску.

Як правильно готувати гарбуз

Пропонуємо вам ознайомитися і спробувати виготовити кілька найбільш популярних рецептів з використанням такого інгредієнта як гарбуз.

  1. Необхідно взяти не дуже великих розмірів гарбуз і ретельно промити водою. Після цього її необхідно розрізати навпіл і витягнути центральну частину з насінням. Після цього кожну половинку гарбуза необхідно розрізати на кілька дрібніших частин, і в такому вигляді запекти в духовці (ложить потрібно на аркуші природною оболонкою вниз). Готовність можна перевіряти з використанням ножа, якщо вістря вільно і легко входить в м’якоть, то це свідчить про те, що процес готування завершений. Після цього можна від’єднати м’якоть від шкірки і покласти всі частини в будь-яку ємність. Необхідно щодня їсти приготовану гарбуз по 1 ст. л. за 30 хв до їди. Такий спосіб приготування вважається найбільш корисним.
  2. Гарбуз може бути застосована як гарнір замість картоплі або макаронів. Ідеальним вважається її використання разом з м’ясними продуктами і рибою. Якщо спочатку буде досить складно перейти в такий спосіб прийому, то можна гарбуз поєднувати з основним гарніром разом з картоплею.
  3. Гарбузовий суп-пюре. Для цього потрібно взяти за основу очищену гарбузову масу в кількості 500 г. Після приміщення в каструлю додається 2 ст. л. заздалегідь промитого рису і заливається все це водою в обсязі 1 л. Додається сіль за потребою. Необхідно все це довести до кипіння і трохи проварити. Далі вливається в ємність 2 ст. л. вершкового масла (його потрібно розтопити) і можна приступати до збивання за допомогою блендера. Після формування однорідної структури вливається 2 склянки молока і доводиться до кипіння;
  4. Необхідно закип’ятити воду (0.5 л) і помістити в неї 2 дрібно нарізаною морквини, 2 склянки гарбуза (заздалегідь подрібнити), і 200 гр. картоплі у вигляді кубиків. Коли всі інгредієнти будуть готовими додається сіль і 1 літр молока. Все це потрібно ще раз прокип’ятити і додати трохи масла.
  5. Гарбузовий сік. Для його приготування необхідно мати потрібну кількість овоча і соковижималка. У лікувальних цілях необхідно щоб кожен день був прийом гарбузового соку в кількості 50 — 100 мл. Тому можна заздалегідь зібрати великий обсяг соку який можна зберігати в холодильнику (не більш 3 днів).
Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Загрузка...

Схожі статті

Чи можна їсти квашену капусту при подагрі?

Lamaxima

Вітаміни при остеохондрозі: користь і як правильно приймати

Coolio

Журавлина при подагрі: чи можна їсти і як правильно

Tanya

Рис при подагрі — чи можна їсти?

Maria

Дієта і як правильно харчуватися при шпорі п’яти

Bobby

Рисова дієта при остеохондрозі: правила і чим корисна

Axel

Гранат і гранатовий сік при подагрі — чи можна вживати?

Alex

Фрукти при подагрі: які можна їсти, а які ні

Scooby

Лимон при подагрі: чи можна їсти, користь і шкода

Lamaxima

Залишити коментар