Харчування

Виноград при подагрі — чи можна їсти, корисні властивості

Виноград при подагрі - чи можна їсти, корисні властивості

Повсякденне використання невеликого числа винограду між прийомами їжі може допомогти вивести сольові відкладення, зняти нагноєння суглобів. Для лікування подагри виноградні ягоди застосовують в свіжому вигляді, але їх можливо включати в компоти, виготовляти варення, соки. Будь-яка складова плодів володіє цілющою силою, так як має різне скупчення мікроелементів, дубильних речовин, кислот і вітамінів.

Корисні властивості плода

Лікування хвороб виноградом називається ампелотерапіей. Вперше з’явилося таке течія в Греції і Римі. Найкращими видами для лікування вважаються Рожевий Бакатор, Ізабелла, Мускатна Шасла. Існує 3 основних види винограду: смарагдовий, рубіновий, чорний.

ГАРЯЧІ НОВИНИ:

Відрізняються вони за колірною характеристиці, і за властивостями:

  • Смарагдовий має тонізуючу дію, рекомендується їсти при розладах шлунково-кишкового тракту, ниркових захворюваннях, катаракті, суглобових і серцево-судинних хворобах.
  • Рубіновий сповнений антиоксидантів, які впливають на процеси кровотворення. Вживати його необхідно для налагодження обміну речовин. Володіючи антитоксическим і противірусну дію, він корисний при подагрі.
  • Чорний володіє нейростимулюючий, радіозахисними, бактерицидні властивості. З цих ягід роблять червоні і рубінові вина. Рекомендується вживати для запобігання серцево-судинних хвороб і подагри.

Виноград при подагрі - чи можна їсти, корисні властивості

В плодах, коренях, листках, відростках винограду присутній понад 150 корисних інгредієнтів і вітамінів: фосфор , кремній, цинк. Виноград має такі властивості:

  1. Уповільнення старіння.
  2. Кровоостановленіе.
  3. Знезараження.
  4. Нормалізація метаболізму.
  5. Запобігання онкологічних хвороб.

Виноград при подагрі під час лікування і дієти дозволено поєднувати з іншими ягодами журавлиною, брусницею, чорницею, вишнею.

ЦІКАВІ НОВИНИ:

Загрузка...

Виноград при подагрі - чи можна їсти, корисні властивості

Протипоказання

Необхідно взяти до відома, що не кожен раз плоди можуть посприяти в лікуванні подагри. Це відноситься до тих пацієнтів, хто володіє і іншими недугами: зайвою вагою, підвищеним тиском, діабетом, туберкульозом. У таких варіантах виноградна терапія шкідлива, так як вона стане зіставлятися з правилом одне лікуєш інше калічиш.

ДУЖЕ ВАЖЛИВО:

Важливо запам’ятати, що абсолютно в усьому необхідно відчувати межу. Надмірне споживання плодів здатне завдати шкоди. Ягоди протипоказано їсти вагітним, так як вони містять сірку, яка може завдати шкоди розвитку малюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна застосовувати АЛМАГ при грижі хребта?

Особам, які перебувають на дієті, потрібно їсти виноград виключно білих видів, тому що рубінові плоди містять велику кількість калорій. Індивідуальна непереносимість, алергічна реакція і надчутливість до елементів винограду теж вважаються обмеженнями до його споживання. У всякому разі, перш ніж їсти виноград при подагрі, краще дізнатися думку доктора, з наміром упевнитися, дозволено це робити, або не відповідати в кожному випадку.

Народні рецепти з виноградом

  1. Рецепт 1. У боротьбі з подагрою без сумніву може допомогти сік з винограду. Застосовувати його необхідно щодня, з ранку, вдень і у вечірній час. З ранку випивати його необхідно натщесерце. Вдень і в вечірній час за 40 хвилин до їди. Для початку достатньо буде випивати по склянці тричі на добу. Пізніше, впору підвищувати обсяг до 450 грам. Курс сокової терапії становить 20-30 діб. При лікуванні подагри не потрібно вживати їжу з високим вмістом жирів, спиртне, сирі овочі і молоко, мінеральну воду.
  2. Рецепт 2. Під час загострення хвороби, рекомендовано лікуватися свіжими плодами винограду. Його треба з’їдати протягом дня приблизно півтора кілограма, запиваючи водою з содою. Для цього на один літр покласти 5 грам соди, ретельно перемішавши.
  3. Рецепт 3. Необхідно заготовити виноградне листя, добре просушити. Листи заливаються водою, нагріваються 15-20 хвилин. Листя потрібно 20 грам, води 200 мл. Після нагрівання, бальзам відфільтрувати і випивати по 100 грам три рази в день.
  4. Рецепт 4. Також з висохлих листя можна приготувати таке зілля: 20 грам листя, заздалегідь перетертих в борошно, залити склянкою крутого окропу. Настояти півгодини. Потім процідити, приймаючи по 50 грам три рази в добу перед прийомом їжі.
  5. Рецепт 5. При невралгіях в суглобах використовується виноградне масло з кісточок. Також слід додати лимонне, лавандова і евкаліптова олії. Всі складові перемішати, втираючи в тривожить суглоб. Далі суглоб обв’язується тканиною, залишивши хворе місце в спокійному положенні. Подібні розтирання добре проводити на ніч.
  6. Рецепт 6. Треба взяти 4 листа винограду, гарненько промити , залити однією склянкою кип’яченої води . Наполягати з використанням пароводяної лазні протягом 10 хвилин , фільтрують . Необхідно пити по половині склянки прийому їжі . Приймати тричі на добу . Настоянка чудово виводить сечову кислоту , через присутність якої і трапляється запальний процес в суглобах . Якщо ж поєднувати його з дієтою на рисі , подагра пропаде назовсім .
Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Загрузка...

Схожі статті

Фрукти при подагрі: які можна їсти, а які ні

Scooby

Дієта при артрозі суглобів: що можна, а чого не можна їсти

Tanya

Дієта і правильно харчування при остеохондрозі: що можна, а що не можна їсти

Marina

Хурма при подагрі — чи можна її є

Scooby

Журавлина при подагрі: чи можна їсти і як правильно

Tanya

Вплив кави на суглоби і кістки: корисні властивості та можливу шкоду

Serega

Чи можна пити каву при подагрі?

Serega

Вітаміни при остеохондрозі: користь і як правильно приймати

Coolio

Морепродукти і риба при подагрі: що можна, а чого не можна їсти

Undershmidtther

Залишити коментар