Харчування

Дієта при артрозі суглобів: що можна, а чого не можна їсти

Дієта при артрозі суглобів: що можна, а чого не можна їсти

Основні правила

Є кілька основних правил організації харчування під час дієти при артрозі суглобів.

  1. Частота і періодичність в прийомах їжі. Їсти слід маленькими порціями — 250 г за один раз. Всього 6 разів. Загальна кількість їжі — 1,5 кг, включаючи рідину. Можна прийоми їжі зменшити до 5 разів, основними зробивши сніданок з обідом.
  2. Важливий спосіб, за яким готується страва. При артрозі слід їсти овочі і м’ясо / птицю / рибу, приготовані на пару, протушенние або відварені.
  3. Випивати звичайну воду не менше 2-х літрів за добу.
  4. Калорійність всіх добових страв повинна повністю бути відповідно до ізрасходуемой енергією за цей час.
  5. Суворе дотримання режиму в харчуванні — їсти слід в один і той же час. Причому в останній раз їсти потрібно не пізніше ніж за 3 години до відходу до сну.
  6. Їжа повинна бути різноманітною і приготовлена ​​тільки з якісних продуктів.

Що можна їсти при артрозі

До продуктів, що допомагають перемогти артроз, слід віднести:

  1. Яйця курячі / перепелині / страусині. Відомо, що саме в цих яйцях знаходиться білок, завдяки якому організм людини може виробити корисний для себе холестерин.
  2. Свіжий і стиглий ананас. Він корисний при артрозі, завдяки своєму антизапальної дії на основі бромелаина.
  3. Молоко і молокосодержащие продукти, особливо сир. Тут багато кальцію, необхідного в побудові хрящової / кісткової тканини.
  4. Щавель / шпинат. У цій зелені багато заліза і вітамінів. Він ідеальний помічник у боротьбі з цим захворюванням.
  5. Багаті калієм продукти — курагу, сочевицю, банани, хурму.
  6. Продукти, з рекордним вмістом вітаміну «Е» — мигдаль, горішки кедрові, фундук.
  7. Краснорибіцу, приготовлену на пару. Особливо корисні лососина, кета і горбуша.
  8. Дуже корисний при артрозі часник. Його допомога в зменшенні болю і набряків при артрозі, а також протизапальну дію відомі з давніх часів.
  9. Рис коричневий. У ньому багато вуглеводів, корисних для заповнення виробленого енергетичного ресурсу.
  10. Сезонні гриби, а також гливи і печериці. Це природне джерело величезної кількості вітаміну «Д», без якого організм не засвоює кальцій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Лікування суглобів топінамбуром: допомагає чи ні. Популярні рецепти

Дієта при артрозі суглобів: що можна, а чого не можна їсти

Що не можна їсти при артрозі

єдиний категорично заборонений продукт — це сіль.

ГАРЯЧІ НОВИНИ:

Дієтологи не радять хворим на артроз включати в свій раціон:

  • Мукусодержащіе продукти, в тому числі — здобу і макарони / вермішель / локшину.
  • готові напівфабрикати, в тому числі заздалегідь заморожені і рекламовані готові обіди.
  • Свевозможние ковбаси / сосиски / сардельки.
  • Жирні сорти м’яса / риби / птиці.
  • Чіпси / снеки / фастфуд.
  • Маринади / смакоту.
  • Соуси з магазину аджику / кетчуп / майонез.
  • алкогольсодержащей напої, в тому числі пиво .
  • сильногазований солодку воду.

Зразкове меню при артрозі на день

Сніданок перший. 9 годині ранку:

  • Сік свіжовичавлений гpeйпфpyтoвий / aпeльcінoвий 200 г
  • Нежирний 1% твopoг c молоком і фруктами / ягодами — 200 г

Сніданок другий. 12 години дня:

  • Салат на основі свіжих овочів / фруктів з заправним соусом на основі оливкового масла.
  • Стакан чаю або чашка кави (без цукру).

Обід. 15 годин дня:

  • Курячий бульйон з яйцем — 300 г.
  • Куряча грудка «на пару» з гарнірів з відвареної капусти брокколі.
  • Компот із сухофруктів (без цукру).

Полудень. 18 годин вечора:

  • Стакан кефіру з сухою галети.

Вечеря. О 9 вечора (21 година):

  • Отварная риба — лосось / горбуша — 150 г
  • Отварной рис — 80 г
  • Скибочку сірого хліба — 3 г

Зразкове меню при артрозі на тиждень

Меню представлено на п’ятиразове харчування:

ЦІКАВІ НОВИНИ:

Загрузка...
  1. Сніданок (С 8 до 9 ранку)
  2. Другий сніданок (з 11.30 до 12.30),
  3. Обід (с 14.00 до 15.00)
  4. Полудень (с 17.00 до 18.00)
  5. Вечеря (С 20.00 до 21.00)

протягом дня в будь-який харчування можна з’їсти сірий хліб (2 шматочки) і 10 г масла солодковершкового смаку.

Перший день:

  • Рідкий низькокалорійний 1% сир з доданими ягодами / ф руктамі (свіжими або сухими). Чай з молоком.
  • Склянка соку гранатового, грейпфрутового або яблучного.
  • Овочевий суп зі шматочком сірого хліба, гречана каша, відварна телятина, компот із сухофруктів.
  • ряжанка з печивом або велике яблуко зеленого сорту.
  • Морепродукти з салатом зі свіжої капусти з яблуком і морквою, імбирний чай.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Настоянка з індійського лука для лікування суглобів

Другий день:

  • Каша-вівсянка з наповненням з горіхової суміші, кава з молоком і два невеликих тосту.
  • Натуральне ягідне желе, трав’яний чай.
  • Нежирний курячий бульйон з грінками. Печені овочі — перці з баклажанами і томатами. Шматок відвареного курячого білого м’яса. Морс журавлинний або брусничний.
  • Половинка стиглого свіжого ананаса або яблуко зеленого сорту.
  • Стакан знежиреного кефіру з галетним печивом.

Третій день:

ДУЖЕ ВАЖЛИВО:

  • Відварене в смятку яйце з підсушений хліб-тостом. Чашка какао.
  • Сирна запіканка, стакан імбирного чаю.
  • Суп-вуха. Овочеве рагу. Відварене нежирне м’ясо телятини.
  • Свіжа велика стигла груша.
  • Холодець з риби. Склянка соку персикового, абрикосового або ананасового.

Четвертий день:

  • Каша гречана з молоком. Стакан імбирного чаю.
  • Бутерброд з сиром і сірим хлібом. Чай-настій трав’яний.
  • Пісний борщ. Котлети рибні, приготовані на пару (2 шт) Каша горохова або пшоняна. Стакан фруктово-ягідного киселю.
  • Морозиво пломбір вершковий.
  • Морквяний салат. Склянка соку мультифрут.

П’ятий день:

  • Омлет з яєць з мінеральною водою. Стакан імбирного чаю.
  • Фруктово-ягідний-горіховий салат і склянку знежиреного кефіру.
  • Щавлевий борщ з ложкою сметани і яйцем. Пюре гарбузово-морквяне з фрикадельками в молочному соусі. Стакан ягідного морсу.
  • Компот з фруктів з сухим печивом
  • Гювеч. Стакан будь-якого соку.

Шостий день:

  • Сирно-гарбузова запіканка і стакан трав’яного чаю.
  • Сирники зі сметаною і чашка кави з молоком.
  • Гороховий суп-пюре. Пюре картопляне з паровими курячими котлетами. Стакан томатного соку або журавлинний морс.
  • Яблуко, груша або банан.
  • Бутерброд з сірого хліба з сиром і стакан імбирного чаю.

Сьомий день:

  • Будь-яка молочна каша. Бутерброд: хліб + масло + сир і какао з молоком.
  • Буряковий салат або вінегрет. Стакан імбирного чаю.
  • Рибний суп. Різотто з рису з овочами. Стейк з індички, припущений на оливковій олії. Компот.
  • Овочеві котлети — 2 шт і стакан соку на свій смак.
  • Печені овочі і склянку кефіру.
Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Загрузка...

Схожі статті

Харчування і дієта при грижі поперекового відділу хребта

Axel

Дієта і правильно харчування при остеохондрозі: що можна, а що не можна їсти

Marina

Дієта і як правильно харчуватися при шпорі п’яти

Bobby

Буряк при подагрі: чи можна їсти, користь і шкода

Pasha

Чи можна пити каву при подагрі?

Serega

Вітаміни при остеохондрозі: користь і як правильно приймати

Coolio

Вплив кави на суглоби і кістки: корисні властивості та можливу шкоду

Serega

Імбир при подагрі: чи можна і як правильно приймати

Axel

Рис при подагрі — чи можна їсти?

Maria

Залишити коментар