Харчування

Рис при подагрі — чи можна їсти?

Рис при подагрі - чи можна їсти?

Корисні властивості і протипоказання

Рис відомий своєю висококалорійні і змістом значної кількості вітамінів і мікроелементів, таких як, цинк, мідь, залізо, калій, магній, йод, вітаміни групи В, вітаміни Е, Н, фолієва і нікотинова кислоти. Сам же рис складається з білків, складних вуглеводів, амінокислот і мінімального вмісту жиру, що робить його ідеальним дієтичним продуктом.

Також до складу рису не входить білок глютен, який викликає атрофічний ентерит, відомий як целіакія. Його вплив на організм складно переоцінити, оскільки він покращує роботу нервової системи, стан шкіри і її похідних, а також всього організму в цілому, включаючи дезінтоксикаційні здатності печінки і нирок, які особливо страждають при подагрі. Основними ж їх виявляють ефектами від правильного вживання рису при даному захворюванні є:

ГАРЯЧІ НОВИНИ:

  1. Позбавлення організму від надлишку солі.
  2. Зняття набряклості суглобів.
  3. Зменшення больових відчуттів в періоді загострень.
  4. Нормалізація ваги.
  5. Підвищення рівень метаболізму.
  6. Виведення продуктів обміну речовин.

Рис при подагрі - чи можна їсти?

Незважаючи на численні корисні властивості рису, зловживання цим продуктом може викликати різні порушення в організмі і призводити до загострення вже наявних заболева ий. Рис категорично протипоказаний при останніх ступенях ожиріння і хронічних запорах. Не радять вживати рис у значній кількості чоловікам, оскільки це може вплинути на еректильну функцію.

Також не слід забувати, що в корисною оболонці цього злаку є шкідлива речовина, таке як фітинової кислота, яка може перешкоджати адекватному всмоктуванню кальцію і заліза в кишечнику. Тому дієтологи радять віддавати перевагу коричневому рису, який проходить менше ступенів обробки.

Як правильно їсти

Як значилося раніше, дієта при лікуванні подагри займає дуже важливе місце. Вона дозволяє нормалізувати рівень пуринів в організмі і тим самим знизити дозування препаратів. Людина, що страждає на подагру, зобов’язаний весь час дотримуватися певного раціону, який виключає продукти з високим вмістом білка, а саме: червоне м’ясо, жирні та смажені продукти, бобові, тверді сорти сиру, риба, алкогольні напої, особливо червоні вина і пиво. Харчування має бути збалансованим за поживними нутрієнтів, 5-6 разів на добу невеликими порціями і обов’язково необхідно уникати періодів голодування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи дозволено сало до вживання при подагрі?

В дієтичне харчування хворим, що страждають на подагру, дуже корисно включати рисову кашу. Існує безліч різних способів приготування і вживання, проте є два найпоширеніших і дієвих:

ЦІКАВІ НОВИНИ:

Загрузка...

Яблочно — рисовий день

Для приготування каші необхідно 75 грама рису зварити в 750 мл молока. До готової каші необхідно додати 250 грам яблук, краще проварених. Отриману суміш розділити на три порції і їсти протягом дня.

Також яблука можна їсти між прийомами їжі. До такої каші не додають сіль, вершкове масло і інші можливі спеції. Таку яблучно-рисову розвантаження рекомендують проводити раз на тиждень.

Замочений рис

Дві столові ложки рису ретельно промивають у холодній воді. Заливають 500 мл води і залишають отмачиваться на всю ніч. Вранці крупу необхідно ще раз промити і зварити на повільному вогні. Отриману кашу поділити на два прийоми і вживати вранці і ввечері без застосування солі, цукру, вершкового масла, або інших спецій. Після вживання не їсти і не пити протягом 4 годин. Даною дієти необхідно дотримуватися протягом півтора місяця.

ДУЖЕ ВАЖЛИВО:

Ці прості рецепти допоможуть в усуненні симптомів запалення подагричних суглобів, поліпшать загальне самопочуття організму і призупинять патологічні процеси захворювання.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Загрузка...

Схожі статті

Журавлина при подагрі: чи можна їсти і як правильно

Tanya

Цикорій при подагрі — можна чи ні

Murcia

Морепродукти і риба при подагрі: що можна, а чого не можна їсти

Undershmidtther

Дієта і як потрібно харчуватися при ревматоїдному артриті

Alfonso

Вплив кави на суглоби і кістки: корисні властивості та можливу шкоду

Serega

Дієта і правильне харчування при ревматизмі

Lamaxima

Імбир при подагрі: чи можна і як правильно приймати

Axel

Лимон при подагрі: чи можна їсти, користь і шкода

Lamaxima

Гарбуз при подагрі: корисні властивості та застосування

Andrey

Залишити коментар